dinsdag 16 augustus 2011

Lakjes Catrice en Essence uit het assortiment: swatches


Toen ik hoorde dat een aantal lakjes van Catrice en Essence uit het assortiment zouden gaan, ben ik meteen naar de dichtsbijzijnde kruidvat gefietst om nog een aantal lakjes te halen! Ik vind het erg jammer dat sommige lakjes eruit gaan en er zitten zelfs kleuren bij die nog maar net aan het assortiment waren toegevoegd. Zelfs zo'n beetje het meest besproken lakje werd door Catrice uit hun assortiment gehaald, "Sold Out Forever".

Het leek mij wel een leuk idee om de lakjes die ik heb, die binnenkort niet meer te koop zullen zijn even snel te swatchen voor jullie, zodat je misschien nog snel naar de kruidvat kan rennen om een van de lakjes te bemachtigen!


Essence Colour & Go lakjes v.l.n.r.: Absolutely Stylish, Just Rock It!, Out Of My Mind, Can't Cheat On Me

De kleuren staan bij de swatch foto's precies andersom (oeps!)

Can't Cheat On Me is een lakje met heel veel kleine glittertjes die in twee laagjes mooi dekt. Het lakje is licht holografisch. Het is een van mijn favoriete lakjes sinds ik hem heb gekocht en ik zou iedereen aanraden er nog naar op zoek te gaan!
Out Of My Mind zou ik beschrijven als een "zeemeerminkleurtje". Het is een duochrome lakje en hij lijkt op deze foto heel blauw, maar er zit een groene gloed overheen. Ook erg mooi vind ik! Hij lakt fijn, af en toe een beetje streperig, maar de kleur maakt veel goed!
Just Rock It! vind ik niet zo geweldig. Het is een donkerblauw lakje met een crème finish. Ik vind hem niet zo bijzonder, maar hij dekt wel erg goed in één laagje!
Absolutely Stylish is wel erg apart. Deze dekt net als alle vorige lakjes erg goed en het lijkt op het eerste gezicht een simpel bruin lakje, maar er zitten hele kleine glittertjes in (die je ook op de dop van het flesje ziet op de foto). Apart en mooi. 

Essence Multi Dimension Purple Diamond, Catrice Ultimate Nail Laquer Bye Bye Birdie!, Easy Peasy Lemon Squeezy!, Up In The Air

Alweer andersom - *shame shame*

Up In The Air is een van de favoriete kleuren uit mijn nagellakcollectie. Hij lakt fijn en dekt mooi in 2 lagen, maar meestal is de kleur mooier bij 3 laagjes (op deze foto heb ik 3 laagjes gelakt). 
Easy Peasy, Lemon Squeezy (de namen van de lakjes van Catrice blijven leuk!) is een erg aparte kleur, die niet iedereen zo leuk zal vinden. Het is een lichte groene kleur met een crème finish. Hij lakt soms wel een beetje streperig en moeilijk, maar ik vind de kleur zo lekker vrolijk en zomers dat ik dat er wel voor over heb!
Met het lakje Bye, Bye Birdie heb ik een haat-liefde verhouding. De ene keer gaat het lakken goed en de andere keer krijg ik de kleur gewoon niet normaal op mijn nagels. Voor een gele nagellak dekt hij wel goed in wel 3 laagjes. Hij droogt lichtelijk mat op, wat ik zelf niet zo mooi vind, but that's nothing a shiny top coat can't fix!
Het lakje op mijn pink, Purple Diamond, vind ik erg bijzonder. Het is een licht paars lakje met veel zeer kleine glittertjes erin. Op je nagels heeft dit lakje een soort frosty finish. Zo'n soort lakje had ik nog niet in mijn collectie!

Catrice Nail Laquer v.l.n.r.: London's Weather Forecast, Hip Queens Wear Blue Jeans!, I Sea You!, Be My Millionaire

Eindelijk de goede volgorde! 

London's Weather Forecast is een grijs lakje met een hele lichte zilvere shimmer, erg bijzonder. Lakt fijn en dekt prima in 2 laagjes!
Hip Queens Wear Blue Jeans is ook al zo'n lakje dat op het eerste gezicht erg simpel lijkt, maar als je goed kijkt zie je toch echt allemaal blauwe glitters in het lakje. Deze glitters zijn niet obvious, maar lekker subtiel! I like!
Het derde kleurtje, I Sea You!, is een soort donkere mintgroene kleur, die goed dekt in 2 laagjes en fijn aanbrengt. Een erg mooi kleurtje dat ik al erg vaak heb gedragen! 
Be My Millionaire! Dit lakje vind ik moeilijk om te omschrijven. Echt metallic vind ik hem niet, maar het is ook weer niet echt een frosty finish, maar wel een mooi lakje! Hij lakt wel wat streperig, dat is dan wel weer jammer, maar ik had het eigenlijk wel een beetje verwacht.


Dit is een lakje dat ik een tijdje geleden al op de foto heb gezet, Sold Out Forever. Twee laagjes is nog wat mooier, maar op de foto kun je zien dat 1 laagje ook prima kan. Toen dit lakje net in de winkels lag ontstond een ware Sold-Out-Forever-Hunt. Vaak was hij gewoon echt Sold Out, maar nu zal hij echt voor altijd uit de winkels verdwijnen. Het is een mintgroen lakje met hele kleine glittertjes die zich vooral in de zon laten zien, erg mooi! Ik ben blij dat ik hem kunnen bemachtigen en heb zelfs een week of twee geleden nog een back-up gekocht.

That was it. Ik heb deze lakjes nog in een aantal filialen van kruidvat zien staan, but be quick! De lakjes die uit het assortiment gaan, zullen natuurlijk niet meer aangevuld worden, maar ze worden nu wel verkocht met 50% korting. Essence Colour & Go kost met korting €0,65, Essence Multi Dimension €0,90 en de Catrice Nail Laquers met korting kosten €1,25.

Vind jij het van sommige lakjes ook zo jammer dat ze uit het assortiment gaan? Wat waren jouw favorieten? Let me know!

5 opmerkingen:

robin zei

mooie swatches!

pimpernell zei

Wat een mooie nagels heb je zeg!! *jaloers*

VeraTCOB zei

Thanks!

Merel, zei

Mooie swatches inderdaad, heb 'out of my mind' die vind ik mooi. Hij is wel een beetje een 'Zeemeerminnenkleurtje' haha.
'Can't cheat on my' is ook mooi. Haal ik nog wel, denk ik. xx

Vera zei

@Merel: Hurry Hurry Hurry, want ze zijn op veel plekken allemaal al uitverkocht ;) Als je kan zou ik in wat kleinere dorpjes kijken. Daar verkopen ze meestal wat minder goed haha!

Een reactie posten